Roofvisreglement   

 

  

Jan. 

Febr. 

Maart 

April 

Mei 

Juni 

Juli 

August. 

Sept. 

Okt. 

Novem. 

Dec. 

Snoek 

v 

x 

x 

x 

x 

x 

x 

x 

v 

v 

v 

v 

Snoekbaars 

v 

x 

x 

x 

x 

x 

x

x 

v 

v 

v 

v 

Baars 

v 

v 

v 

v 

v 

v 

v 

v 

v 

v 

v 

v 

  Snoekvissen toegelaten      V

Levend/dood aas vissen met bodemmontage of dobber   
Kunstaas (Max. 20cm) (Jerkbaits, pluggen, shads) (Max. haakmaat 2/0)  

Snoekbaarsvissen toegelaten     V    Levend/dood aas vissen met bodemmontage (aasvis kleiner dan 10 cm)  
Shads  kleiner dan 10 cm over de bodem vissen. 

Baarsvissen toegelaten      V      Kunstaas ( shadjes of plugjes < 6 cm (duiklip of loodkop niet inbegrepen).  Indien men vist met levend of dood aas, mag er enkel gevist worden met een enkele haak, vanaf 1september tot 1 februari. Het gebruik van een stalen onderlijn is hierbij ook verplicht en dit is ook verplicht als men met kunstaas vist.  

 Bijkomende regels en verplichtingen  

  1.       Het is verboden om met een boga-grip of “tang” de snoek te landen. Bij het levend/dood aas vissen is het verplicht om een ruim schepnet te gebruiken. Voor de kunstaasvissers mag eventueel ook de kieuwgreep toegepast worden om de snoek in het water te onthaken.  

2.       Alle vis moet onbeschadigd en voorzichtig terug in het water gezet worden. Er mogen geen markeringen of dergelijk worden aangebracht.  Een bek-spreider is verboden tijdens het onthaken.   

4.       Indien men vist met levend of dood aas, mag er enkel gevist worden met een enkele haak, vanaf 1september tot 1 februari. Het gebruik van een stalen onderlijn is hierbij ook verplicht en dit is ook verplicht als men met kunstaas vist.  

5.       Bij lastig onthaken van kunstaas kan men het beste de dreg door knippen. (De dreg mag je niet in de snoekenbek laten steken!). Er mag in geen geval getrokken worden aan het kunstaas zodat de snoek beschadigd kan geraken.   

6.       Er is een algemeen meeneemverbod voor snoek, snoekbaars en baars.  

Bij een hittegolf kunnende temperaturen  van het water snel stijgen. Als dit gebeurt komt er minder zuurstof in het water en dit zorgt ervoor dat de vis minder goed kan recupereren, met soms de dood tot gevolg. Dit is vooral voor snoek een gekend probleem. Probeer om deze redenen bij hoge watertemperaturen in september over te schakelen naar andere vissoorten zoals baars of snoekbaars die van dit fenomeen minder last hebben en hou de dril zo kort mogelijk!  

Het bestuur is niet verantwoordelijk voor eventuele ongevallen, schade of diefstal.