FEEDER WEDSTRIJDREGLEMENT (enkel en koppel)

1.Om een wedstrijd geldig te verklaren moet u minstens een halve wedstrijd gevist hebben

2.Maximale hengelafstand bedraagt 28 meter inclusief hengel (dit om elkaar niet te hinderen). Verplicht recht vooruit vissen met uitzondering van de plaatsen waar een witte lijn is geschilderd op deze plaatsen moet u volgens deze lijn vissen. Verder rekenen wij op ieders sportiviteit om elkaar zo weinig mogelijk te hinderen. Minimum visafstand 10 meter. Het is verboden ‘’bovenop’’ te vissen (drijvend vissen). Verboden om met onderlijnen van gevlochten draad te vissen.

3. Voer maximum 2 kg afgewerkt voer/pellets. Maximum 1.5 liter maden/casters, 1.1 pint maďs en 1.1 pint tarwe + 1 doos clubkorrel (deze zijn te koop in de kantine aan 1,5 of 2.5 €/doos). Het is toegestaan om de clubkorrel te bevochtigen Verboden onder het voer zijn vers/tubifex en pieren. Voor de vis schadelijke producten zijn niet toegestaan. Haakaas is vrij met uitzondering van bessen en rode maden. Bij koppelwedstrijden mogen alle hoeveelheden voer/aas verdubbeld worden.

4. Voederen: 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd mag u voorvoeren met de voerkorf. Voeren enkel met voerkorf of method. Pva of katapult niet toegestaan.

5.Het is mogelijk om reserve hengels op te tuigen en klaar te zetten maar deze mogen echter pas te water gelaten worden nadat de gevangen vis onthaakt en in het leefnet is gezet !

6. Het maximale gewicht per leefnet is 20 kg. Boven 20 kg blijft 20 kg. Indien u meer dan 25 kg in het net hebt wordt dit omgezet naar 0. Het leefnet dient minimum 2,5 m lang te zijn, doorsnede minimum 45 cm. Netten en schepnet voorafgaand aan de wedstrijd verplicht ontsmetten in de daarvoor bestemde kuipen rondom de vijver. Ook de leefnetten die tijdens het vissen worden bijgehaald dienen ontsmet te worden.
Wedstrijd starten met  2 leefnetten in het water. Brasem en (Kruis)karper verplicht in aparte netten bewaren.
Grote karper (+ 4kg) zal indien mogelijk gewogen worden tijdens de pauze.

7 Voor een gevangen snoek(baars) boven 30 cm krijgt u 1.5 kg melden aan beide buren en daarna de vis onmiddellijk terug zetten.

8  Het is verplicht de vis met zorg te behandelen en deze in een emmer die ruim gevuld is met water te onthaken.
Vis verplicht met het schepnet overbrengen naar het leefnet.

9.  Tijdens de pauze moet iedere visser zijn visplaats verlaten, deze mag pas terug ingenomen worden 15 minuten voor aanvang van de volgende reeks. Indien u uw visplaats verlaat tijdens de wedstrijd dient uw vislijn (hengel) uit het water te zijn.

10. Na de wedstrijd is iedere visser verplicht zijn eigen vis aan te bieden aan de wegers. Vissers met fysieke problemen worden geholpen door een bestuurslid of medevisser. Iedere visser mag het eigen gewicht mee aflezen bij weging, echter voor het makkelijk werken van de weegploeg is het NIET toegestaan om mee rond de vijver te gaan.

11.  Bij zeer slechte weersomstandigheden (onweer, storm, sneeuw,……) zal de wedstrijd worden stilgelegd of beëindigd. (na overleg door het bestuur)

 

 

12.  In normale omstandigheden zal de prijsuitreiking altijd 1.30 uur na het einde van de wedstrijd gebeuren. Alle prijzen dienen de dag van de wedstrijd afgehaald worden. Indien dit niet mogelijk is dient u zelf s’morgens bij de inschrijving iemand van het bestuur te verwittigen. Niet afgehaalde prijzen blijven eigendom van de club.

13.  Bij een overtreding van het reglement zal het bestuur een passende sanctie uitspreken.

14. Bij het feeder kampioenschap (10 wedstrijden)vissen van 9.30 tot 12 u en van 13 tot 16u alsook bij de vrije donderdag feederwedstrijden. Trekking van de plaatsnummers om 8.30 u, gelieve voor dit tijdstip aanwezig te zijn. Bij koppel wedstrijden vissen van 10.00u tot 13.00u en van 14.30u tot 17.30u. Trekking van de plaatsnummers om 08.45u.

15. Bij de vrije donderdag feeder wedstrijden dagprijzen 1/2 prijs. Bij het najaars feeder kampioenschap dagprijzen 1/3 en prijzenbons bij het eindklassement. (alleen als men 7 van de 10 wedstrijden heeft mee gevist) Bij gelijke punten geeft het gewicht van ALLE geviste wedstrijden de doorslag.

Het bestuur is niet verantwoordelijk voor ongeval, diefstal of schade!   

                    ****************************************************************************************************************************************************************